Logo WEB
inici de curs 23.24.jpg
EL CLAUSTRE 23-24 DE L'INSTITUT MARINA US DESITJA UN BON INICI DE CURS
inici de curs 23.24.jpg
EL CLAUSTRE 23-24 DE L'INSTITUT MARINA US DESITJA UN BON INICI DE CURS
previous arrow
next arrow

 

EMPREN LOGO

 

Captura de pantalla 2024 01 31 a les 17.40.30


 

centre capacitació digital 

El passat Dijous 4 d’abril de 2024, els estudiants de la matèria de Biologia de 1r i 2n de Batxillerat van visitar el CdA de Can Santoi, per avaluar l’actual estat ecològic de la riera de Vallvidrera.

S’han organitzat en equips de treball i han revisat el material necessari per dur a terme l’estudi de camp, tant dels paràmetres fisicoquímics (biòtop) com dels referents a la biodiversitat (biocenosi), per poder determinar la qualitat de l’aigua de la riera.

Un cop a la riera han recollit tot un seguit de dades organitzats per equips (coordenades UTM, temperatura de l’aire i de l’aigua, amplada, fondària, velocitat, transparència, olor, granulometria…) i han agafat mostres d’aigua per completar l’anàlisi al laboratori. També han valorat l’estat de conservació de la vegetació del bosc de ribera (mitjançant el QRISI). Finalment s’han dedicat a capturar macroinvertebrats aquàtics que posteriorment farien servir com a bioindicadors. Han aconseguit recol·lectar una bona diversitat d’organismes: efímeres, espiadimonis, cargols aquàtics, gambes, sabaters i fins i tot una salamandra!

Al laboratori han analitzat les mostres d’aigua per calcular paràmetres com la duresa, la concentració de nitrits, nitrats i fosfats, el pH, l’oxigen dissolt o la conductivitat (per conèixer la mineralització) amb l’ajuda dels kits de valoració del Projecte Rius.

Han estudiat els macroinvertebrats capturats amb l’ajut de lupes binoculars i fitxes identificatives per determinar el seu índex biòtic. Amb tota aquesta informació fisicoquímica i biològica han determinat una qualitat mediocre de l’aigua.

Per acabar s’han tornat a alliberar sans i estalvis tots els animals capturats al seu hàbitat, on seguiran el seu cicle de vida

 

Sortida limnologia 1.jpg
Sortida limnologia 10.jpg
Sortida limnologia 11.jpg
Sortida limnologia 7.jpg
Sortida limnologia 6.jpg
Sortida limnologia 5.jpg
Sortida limnologia 4.jpg
Sortida limnologia 3.jpg
Sortida limnologia 8.jpg
Sortida limnologia 9.jpg
Sortida limnologia 2.jpg
previous arrow
next arrow

 

EMPREN LOGO

 

Captura de pantalla 2024 01 31 a les 17.40.30


 

centre capacitació digital