Logo WEB
inici de curs 23.24.jpg
EL CLAUSTRE 23-24 DE L'INSTITUT MARINA US DESITJA UN BON INICI DE CURS
inici de curs 23.24.jpg
EL CLAUSTRE 23-24 DE L'INSTITUT MARINA US DESITJA UN BON INICI DE CURS
previous arrow
next arrow

Abans de l’octubre de 1984, tots els nois i noies de la Llagosta que volien estudiar BUP o FP havien d’anar a les localitats veïnes de Montcada o Mollet.

L’any 1979 hi havia hagut un intent de posar en marxa la Formació Professional d’Electrònica i Mecànica però no es va arribar a portar a terme. No va ser fins el 31 de maig de 1984 que, al Ple municipal de l’Ajuntament de la Llagosta, es va aprovar l’habilitació d’unes aules de la 1a. planta de l’edifici del Mercat Municipal per iniciar la Formació Professional d’Electrònica i Administratiu.

El Departament d’Ensenyament va aprovar definitivament el 14 de juny de 1985 amb efectes del curs 1984-85, la branca Administrativa i Comercial.

Així ens vam trobar que l’octubre de 1984 començàvem l’institut amb 99 alumnes matriculats i 7 professors/res, distribuïts en 1 curs de primer d’Administratiu, 1 curs de primer d’Electrònica i un curs de segon d’Electrònica. Aleshores no teníem nom i estàvem adscrits com a Secció de Formació Professional al IFP de Mollet del Vallès.

No ens vam constituir com a IES fins el 7 de febrer de 1989. Havíem anat creixent i ja teníem BUP i FP. Necessitàvem més espai i per això es va habilitar un terreny al costat de les pistes de l’institut on ara aparquen els cotxes, per col.locar unes aules prefabricades que anomenàvem "caragoles" i, a més a més, unes aules en uns locals del carrer Picasso.

El curs 1991-92 vam iniciar el segon grau de Formació Professional de les branques d’Administratiu i Electrònica. El curs 1993-94 vam iniciar el COU. Per tant, impartíem tot l’Ensenyament Secundari.

Amb tants alumnes i professors, 1038 alumnes i 73 professors, l’any 1993-94, es feia urgent poder disposar d’un centre propi, que no es va fer realitat fins a aquest curs. Un centre que ens va fer patir per aconseguir-lo ja que en molts moments del procés semblava que no es faria a la Llagosta. Realment, la voluntat ferma de pares, alumnes, professors i Ajuntament, que tant vam insistir-hi al Departament d’Ensenyament,va fer que a la fi es decidís la seva construcció a la Llagosta.

El curs 1994-95 vam anticipar la implantació de la Reforma educativa impartint el 3r curs de l’ESO. El curs 1996-97 comença el primer cicle, els batxillerats i els cicles formatius de grau mitjà del nou sistema educatiu. A més, continuàvem impartint els cursos de COU i FP2 de l’antic sistema educatiu, aquests cursos desaparegueren progressivament. El curs 1997-98 es comença a impartir el Cicle Formatiu de Grau Superior Administració i Finances, i el curs 1999-2000 es comença a impartir el Cicle Formatiu de Grau Superior Desenvolupament de Productes Electrònics.

El procés de canvi al nou institut va ser viscut amb molta il.lusió no només pels/les alumnes i professors/res del centre sinó també per tot el poble de la Llagosta.

Va coincidir amb el desembre de l’any 1992 (vam realitzar el trasllat en plenes vacances de Nadal) i la inauguració oficial va ser el 17 de gener de 1993, dia de Sant Antoni.

Es va preparar un pla de treball per a la inauguració del nou institut en el qual van participar persones i entitats públiques, culturals i esportives del poble. El dia 12 de gener vam realitzar la primera festa de comiat dels espais que ens havien acollit fins aquell moment (Picasso, Mercat i Caragoles) amb una cercavila que ens va portar fins al nou institut. Per tal de donar-li la benvinguda s’hi va celebrar un espectacle que jugava amb la simbologia dels elements naturals que donen nom als diferents espais del centre. Allà ens esperava un nou espai ple de sorpreses.